Mmmm

Så har ännu en helg bara sprungit förbi. Älsklingen har ju varit uppe i norrland på begravning och jag har skrivit tenta. Tror jag borde  ha klarat den, men man vet jju inte när man ska räkna en massa. Ett litet pyttefel kan ju göra att man får fel och 0 poäng på massor. Helgen har varit lugn. Hade en kompis här och bara kollat film och snackat och sådär. Myspys...
VAr på stan en sväng idag och hjälpte mamma att välja ut en ny kappa. Super snygg svart höst/vinter kappa blev det. Själv hittade jag dock inget. Orkade inte med att leta heller. Göteborg är inte den roligaste staden att gå och shoppa i en löne helg kan jag ju säga. Hade man inte torgskräck innan man kom in i nordstan så fick man de närstan. Nästintill lika inna som att gå på Gekås i Ullared innan jul..
Ingen inspiration till att skriva nått mer här idag. Återkommer förhoppningsvis med mer skrivglädje imorgon,eller tisdag. Älsklingen kommer ju hem imorgon :D

Fullt upp..

Ida har jag haft ett helt späckat schema. Gick upp tidigt i morse och gosade med Yrla en halvtimme innan frukost. Sedan satte jag mig och började plugga lite statistik. Höll väll på tills en sådär 12 tror jag sedan gick jag en lång promenad bort till hornbach och köpte mig en ny skurmopp. Våran gamla var helt trasig och äcklig. Så de blev en ny mopp. När jag kom hem åt jag lite lunch och sedan pluggade jag ett par timmar till. När jag började bli less så tog jag tag i storstädandet som skulle fixas idag. Började med att torka alla ytor och sedan dammsuga. Läste runt länge och noga om hur man gör när man torkar parkett, hade för mig att man inte skulle göra riktigt som vanligt. Och så var de ju, man ska bara använda LITE rengöringsmedel om man inte har sån där parkett rengöring då såklart. Och sedan ska man BARA använda lite vatten. Och jag gjorde som de stod och allt blev jätte bra, torkade alla rummen sedan också såklart. Sedan städade jag toan och spisen. Så nu har vi ett rent hem :) Pluggade lite till efter de men känner att jag nog förstår de där nu. Hoppas att de har gått in riktigt nu, har jag aldrig haft en omtenta så skulle de kännas jobbigt att få de på en tenta som innehåller mest matte, som jag tidigare varit jätte duktig på. Men men de har ju vart rätt mycket andra omständigheter också runt om så skulle de skita sig så gör de väl de, inte mer med de. Vid kvart i 7 gick jag iväg till gymet för ett härligt Bodypump pass. Ojoj va jobbigt de var idag, inte alls som förra gången,. Tror att instruktörerna lärt sig de nya passet nu.
Så nu sitter jag här med en kopp te och morgonrock. Härligt att vara nyduschad och insmord. Ska strax ta och lägga mig så jag orkar upp till tentan imorn. Klockan står på 06.15..

Letar runt..

Sitter och kollar på idol och letar runt efter ett bra tackkort att skicka ut efter bröllopet. usch vi har inte fixat de än. Borde vi ha skickat ut för länge sedan. Men man säger väl, bättre sent än aldrig.
Har inte gjort så mycket alls idag. Var iväg en sväng och handlade massor med frukt förut och sedan har jag mest suttit med plugget och myst med lilla Yrla. Vi var ute på en promenad förut, jag och Yrla. Pratade lite med grannen här brevid, hur trevlig som helst var han. Pratade lite om Yrla och om lägenheterna. Tydligen hade han flyttat in förra månaden och hans lägenhet var lika ful och ostädad som våran.. Så han frågade lite hur vi hade fått de och sådär. Trevligt trevligt, har ju inte pratat så mycket med grannarna mer än lite hej och sådär.
Ska ta och kolla klart på idol nu och sedan ska jag fika lite och plugga lite till innan jag ska lägga mig...

Strömsund ToR

Så nu var jag tillbaka i storstaden igen. Tillbaka till vardagen och till allt mitt pluggande som bara ligger där och väntar på mig, suck. men men. Har iallafall haft de väldigt trevligt uppe i ström. En underbart fin begravning, väldigt jobbigt och lessamt men nu vet vi att hon har det bra och inte behöver lida något mer. Efter begravningen var vi ute och åt och faktiskt väldigt trevligt att för en gångs skull träffa släkten tillsammans. Eller iallafall en del av den. Blev en lugn kväll sedan med lite kortspelande och snackande med ett par släktingar som stannade kvar.
På lördagen vaknade vi sent, eftersom de blev sen läggdags på fredag. Var väl inte uppe förens vid 10 tror jag. Se de blev snabba puckar och frukost för att ta oss ut på byn. Fick nämligen ett preesentkort på Öbua av mina kära släktingar som jag vart tvungen att handla upp :) Hittade en jättefin staty i samma serie som en vi fick på bröllopet så den köpte jag, sedan köpte jag ett snyggt armband från VÅGA och en massa te, gottit. Gick iväg på simonssons och fikade sedan, trevligt att träffa folk man inte sett på länge. Och kolla på folk man inte sett på länge ;) Blev en tidig lördagskväll då vi gick upp kl 7 för att bege oss hemmåt i söndags. Kom inte iväg förens kl 9 men sedan så. Vid klockan 6 var vi i mariestad och kom fram till att vi skulle stanna där och äta lite pizza hemma hos Markku. Jag gick in och kollade hur mattias hade de där hemma också, får ju passa på eftersom han bor dörr i dörr nu för tiden. Stannade inte så länge eftersom vi hade 2timmar kvar att åka. Slutade med att jag var hemma vid halv 12. Så skönt att bara hoppa ner i sängen och sova en hel natt med min älsklinge igen..

Ledig idag, eller ledig vet jag inte. Har ju tenta på fredag så har inför tenta plugg idag. Så ska väl strax sätta mig med de igen, men tror att jag kan de mesta. Hoppas på det iallafall.
Älsklngen åker upp till Östersund ikväll (:(), han ska ju på begravning på fredag och passade på att vara uppe en dag extra när han ändå åker.Tråkigt bara att vi knappt hunnit träffas nu sen jag kom hem.. Men men vi har ju hela liver på oss :) Ska ta och diska lite nu och sedan sätta igång med pluggandet..

Uppåt landet..

Japp tidigt imorgon bitti åker vi uppåt landet med slutmål, strömsund.. Alltid trevligt att åka upp, men denna gång känns de ju lite vemodigt pågrund av anledningen till att vi åker. Men ändå alltid kul att komma upp och träffa momma :)
Kommer iallafall inte bli ngot bloggande förens tidigast måndag då mina vänner, då mormor inte har något internet. Eller rättare sagt, hon har inte ens någon datorn och som hon själv säger "skulle aldrig falla mig in att skaffa en heller".
Ska strax iväg på ett BodyPump pass här. Skönt innan man åker upp och sitter still i en bil en hel dag. Lagomt ont i rumpan imorn då :P Åker iväg till mamma sedan vid 8 tror jag de blir, vi ska ju nämligen åka väldans tidigt imorgon så bäst att sova där så man kommer iväg. Tråkigt att älsklingen inte kunde följa med. Massor med nätter utan honom, men men de är inte mycket att göra åt. Han åker ju upp på tisdag så hinner bara träffa han en dag innan han åker också...

Så nu ska vi pussas lite här och sedan gå iväg :)

Födelsedagskalas..

Idag fyller Bella år, så vi ska ta och vandra bort till dom vid 4 ungefär. Ska ta mig in till stan strax och köpa hennes present. Kommer bli superbra. Har ju allafall kommit på vad vi ska ge till henne, skönt. Funderar starkt på att ta och baka något som vi kan ta med dit bort. Snickerskakor är ju så himlans gott. Hm ska nog ta och göra det. Måste bara iväg och handla allt som man ska ha till dom. Jordnötssmör är ju inget man har hemma i skafferiet så ofta.
Igår hade jag seminarie på skolan, skulle ha läst två vetenskapliga engelska artiklar som vi fick sitta och jämföra och granska under seminariet. Jag gillar ju inte direkt att prata inför folk men de gick över förväntan trotts att våran grupp var väldigt tyst av sig. Slutade ju sent så kom inte hem och hade ätit förens klockan 7 och sedan blev de en slapparkväll framför tvn. Kollade på outsiders där kvinnorna hade hand om en hel del barn kan jag ju säga. Tänk dig att ha 10 stycken under 14 år. Ohh hade inte varit lätt..
Idag gick jag faktiskt upp tidigt trots att jag var schema fri. Vart tvungen för att hinna med att plugga lite statistik nu på morgonen. Jobbigt, gav upp nyss för att börja tänka på att baka ;)

Ska nog ta och gå bort till affären nu...

En hel helg har passerat.

Och jag har inte skrivit någonting på hela långa helgen. Kan bero på att jag inte rriktigt har haft någon tid över att skriva på, plus att de har varit fint soligt väder här hela helgen så jag har inte velat sitta inne vid datorn :)
I fredags blev vi utbjudna på mat av svärmor och Peter. Mysigt och riktigt gott var det. Gick på en liten thai resturang som ligger i en "källare", alltså 1 trappa ner. Satt där länge på kvällen och sedan bar de av på krogen en stund. Inte så värst länge för vi var så otroligt trötta både jag och älsklingen.
 Tog oss en lång sovmorgon (kl10) på lördagen. Så skönt, men det gjorde att vi missade vårat Body Pump pass som gick vid 11. Bestämde oss för att de de idag istället. Sedan åkte jag in till stan och träffade min underbara syster. Vi strövade runt i butiker och myste i solen. Satte oss på ett cafe i haga där de gör jätte kanelbullar och även jätte chokladbollar. Felicia tog en chokladboll och orkade inte ens äta upp den. Mumsigt.. Kvällen spenderades hemma med några vänner till älsklingen. Öldrickande och wii spelande blev det. Riktigt skoj.
Imorse sov vi också länge, skönt med sånna helger ibland. När man inte ställer klockan för att gå upp utan bara sover tills man vaknar. Länge sedan vi gjorde det sist. Gjorde en jättefrukost med mannagrynsgröt och goda smörgåsar och begav oss sedan ut på långpromenad hem till Bella. Var där en  stund och tog en fika sedan gick vi tillbaka hem och jag följde med Bella och kollade på kläder en sväng. Blev bara en snabbis då vi hade bokat in oss på ett core puls pass klockan 4. Och shit va jobbigt säger jag bara. Om nu cirkelträningen i tisdags var jobbig så var de här döden nästan. Men vi tog oss igenom det och nu sitter jag här med ont i både mage, rygg och rumpa.

Ska ta och läsa igenom mina vetenskapliga artiklar som ´vi ska ha seminarium på imorgon..

Sitter på skolan.

Börjar inte förens kl 13 idag. Snällt av dom att sätta sista föreläsningen på fredag eftermiddag. Men men jag kan ju inte klaga för mycket, har ju varit hemma i två hela dagar. Skulle ju ioförsig pluggat dessa dagar men har ju som sagt kommit mycket mellan det. Åkte iallafall in till skolan tidigare idag för att kanske hinna med att kolla lite på statistiken innan vi börjar. Har ännu inte hunnit med det, då jag har skrivit ut massa grejer som vi ska ha med oss på föreläsningen. Tänkte alldeles strax sätta mig och räkna lite.
Annars ikväll ska vi dricka lite champange, äta gott och bara mysa ner oss och ta hand om varandra. De behövs de också ibland. Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa min älskade lilla lillasyster och gå en sväng på stan och ta en god fika någonstans i vasastaden, eller kanske en JÄTTE kanelbulle på cafet i haga ? Har inte pratat med henne om det än men jag tänkte göra det ikväll när jag kommer hem från skolan.
Fick hem lite bilder från bröllopet och mina två möhippor igår också som jag hade beställt. Super bra kvalite faktiskt. Skoj :) Nu är de bara tackkorten som inte har kommit iväg än, de är inte ens beställda *skäms* och så har vi ännu inte valt ut kort till vårat album från fotografen. MÅSTE göra det i helgen. Fasen de är ju redan 5 veckor sedan vi gifte oss. Har varit fru i hela FEM veckor :)

Nu ska jag ta och ta tag i statistiken. Kommer ju missa lite nästa vecka när jag ska upp på begravningen. Lika bra att köra på och försöka få något gjort innan dess. Som sagt, mitt mattehuvud ligger väldigt latent just nu...


Älskade...

Hade ledigt igår, super skönt. Fixade och donade så att de mesta är klart i lägenheten nu. Pluggade dock ingenting. Orkade verkligen inte det, var ju så mycket annat jag skulle göra. På eftermiddagen ringer mamma och berättar att min älskade gammelmormor har gått bort. Hon dog igår morse. Suck, varför måste livet ta slut. Varför kan inte allt bara vara som när man var liten, och stanna så jämt. Då hade jag både en gammelmormor, en gammelmorfar och en alldeles underbar morfar. Alla var verkligen underbara människor, människor som jag ser upp till och som har varit förebilder för mig i livet. MEN, så är ju inte livets gång. Och det vet jag ju. Men ändå är det lika jobbigt varje gång de händer. Trotts att jag var någorlunda förberedd denna gången och att hon inte alls led eller for illa av att dö. Jaja begravning uppe i kära gamla strömsund redan nästa helg. Åker upp med mamma och familjen på torsdag och antar att vi stannar tills på söndag. Älsklingen kaan inte åka med, tenta.. Och sedan ska han upp till östersund helgen efter på sin farmors begravning. Mycket på en gång nu..

Men men annars är allt bra, förutom att jag inte har orkat plugga någonting då. Eller gjort något annat vettigt alls idag. HAr suttit och spelat en del idag. Skönt med avslappning.
Var nyss iväg och handlade lite till middagen som vi började med nu. Blir grön curry kyckling och ris. Och en god sallad och liba bröd till det. Mumsigt.. Nästan lika gott som Bella och Ricky ska ha ikväll med sin 6 rätters middag ;)

Kramar


Garderobsstädning och cirkelträning.

Igår hade jag en jobbig dag på skolan med en massa statistik hela långa dagen. Var så trött när jag åkte hem så allt bara snurrade. Men jag somnade inte på bussen ändå, pågrund av att en kvinna som satt brevid snarkade så. Och man kan ju inte direkt bara putta på henne och säga till heller. Så jag satt och lyssnade på musik hela vägen hem.
Hemma håller vi ju på att göra om som ni alla vet, allt är inte klart än. Tar sin lilla tid. Så igår rensade jag ut våran "snurr garderob" och slängde en hel del underkläder som jag hade där i. Närmare bestämt 72 par trosor :P Jaa jag har varit beroende av att handla trosor. Sedan lyckades jag och älsklingen med gemensamma krafter bära ut garderoben till förådet och sätta ihop våran fotölj där den skulle vara. Super snyggt. Ska lägga in nån bild på hur de blev sedan när de är klart.
Idag har jag varit i Borås och träffat Angelica. Alltid lika trevligt. Åkte hem vid 3 och sedan har vi hunnit iväg och handla sänglampor och lite skruvar som behövdes till skrivbordet. Innan de sedan blev dags för träningen. Vi bokade in oss på cirkelträning som vi inte har testat på de nya gymet. Tänkte väl oss att de skulle vara liknande de på förra gymet men inte då, där misstog vi oss. Mycket, mycket jobbigare. Body Pump är LÄTT i jämförelse. Men mycket tränat blev det och svettig blev jag. Sedan har vi bara hunnit hem och tagit oss en dusch och tittat på Filip och Fredriks nya program. Roligt ;)

Natti natti

Möbler..

Har inte riktigt haft någon tid över att skriva någonting här i helgen.
Hade en riktigt trevlig kväll i fredags. Massa mys och sådant.
Lördagen spenderades först och främst här hemma och städande mm. Sedan ut på backa plan och därefter åkte vi med Bella till IKEA. Som vanligt hur mycket folk som helst där. Handlade två stycken snyggga sängbord i ek.
Sedan hade vi en helkväll här hemma med massa mys och filmtittande. Tittade på halva KIng Kong, sedan vart jag tvungen att gå och lägga mig. Skulle ju upp 05.30 imorse och göra mig iordning till jobbet. Kom tidigt till jobbet och upptäckte att jag glömt mina skor hemma. Suck, så jag fick jobba hela dagen i mina lilablommiga convers skor ;) Men de funkade, många av patienterna som tyckte att de var snygga,
När jag kom hem hade älsklingen varit på IKEA och handlat resten av sakerna. Ett skrivbord, en byrå, ett litet bord och en fotölj. Så snyggt. Har  ioförsig inte satt upp allting men de lilla bordet och byrån. De andra får vänta tills imorn. Hade så mycket att fixa i förådet innan vi kunde in med de gamla grejerna där.
Och nu är de snart dags för att göra sig iordning för natten. Upp tidigt imorn och ha statistik hela långa dagen. Ända fram till halv fem. Sedan blir de förhoppningsvis ett cirkelpass på kvällen..
Natti natti

Statistik.

Så idag har statistikkursen börjat. Suck, kändes jäkligt jobbigt med föreläsningar ända fram tills halv 5 och bara få massa information inmatad i huvudet. Men men jag får väl sitta och plugga på de imorn när jag är ledig,
Var iväg och handlade en ny taklampa till köket idag :) Så snygg. gillar verkligen bolagret, så bra affär.
Och jag kan säga såhär, ont,ont,ont och ännu mera ont har jag i kroppen idag. Gör ont att sitta och att stå och att gå. Men de är ju ioförsig bra att de känns, för då har de tagit.

Ska kolla lite grann på idol nu, och fixa lite kvällsfika.

Yrla.

Idag kom min lilla älsklings kissen hem.. Hon har ju varit hemma hos svärmor en vecka och jag kan ju säga att man verkligen har saknat henne. Hennes gosande och busande, men nu är hon hemma så de är riktigt skönt..
Vi har även fått en tid på att de ska komma och byta golvet i sovrummet på fredag, ska bli så himla skönt. Trasigt och läskigt är de ju just nu.
Idag har de varit skola hela dagen, suck inte de roligaste föreläsningarna men man måste ju lära sig detta också och förhoppningsvis har man någon nytta av det i framtiden. Han bara komma hem så stack vi iväg till gymet för mitt första body pump pass på ett bra tag. Har ju varit väldigt lat med träningen i sommar men nu blir de fullt ös igen. Underbart härligt och riktigt ont i kroppen har jag nu. Antar att de kommer bli svårt att ta mig upp ur sängen imorn, med de är de värt.
Börjar statistikkursen imorn, känns lite jobbigt då jag inte hunnit läsa något än. Men de kommer nog gå bra iallafall, jag har ju inte så himlans svårt för matte.
Ska nog sätta mig och läsa lite i boken om de nu :)

Snart så..

Nu är han snart klar här hemma med tapetserandet. Väntar bara på att el kontakterna ska sättas tillbaka och handtagen på dörrarna ska monteras.
Sitter i soffan hemma och har de lite mysigt.. Har myst ner mig i tjocktröja och mysbyxor, funderar på att gå och fixa mig en kopp te. Kollar på ett program om syskonkärlek, eller rättare sagt syskon som har sex med varandra. Lite läskigt verkar det alltså. Hemskt..
Har haft seminarie idag om vetenskapsteorier. Suck, inte de intressantaste kan jag ju säga. Men de gick bra och jag känner faktiskt att jag förstår mer nu än innan.
Ska kolla klart på dokumenteren nu.. Kan inte sitta någonstans och skriva nu innan han är klar här hemma, så de blir inga långa inlägg. Men de kommer mina vänner, de kommer..

Fortfarande..

Har fortfarande inte fått ordning här hemma.. Just nu har vi ALLA saker i vardagsrummet. Målaren/tapetseraren håller på att göra iordning i både köket och sovrummet samtidigt. Så jag har som inte riktigt så lätt att skriva.
I helgen har vi iallafall varit iväg ut till svärmor på styrsö och bara tagit de lungt. På fredagen gick vi ner till den lilla krogen som ligger där ute och satt där och kollade på solnedgången. Sedan blev de lite tv och gott att äta på kvällen.
Lördagen började med en båttur för älsklingen och en långpromenad för mig. Sedan fick vi en god lunch och lite vila på det ;) När vi lite senare skulle gå iväg och hitta pizzerian på donsö gick vi vilse och fick ägna oss åt lite bergsklättring. Blev ingen pizza utan vi köpte oss en hamburgare istället :)
Söndagen så var jag uppbokad på jobb. Så blev bara att ta båten in till stan och ge mig av till jobbet. Skönt att tjäna lite extra pengar. Behövs alltid, trotts att man inte tjänar så himlans mycket innom vården. Fick precis en tid till inbokad, ska jobba dag nästa söndag också. Bra när man har tid och att de är då de behöver hjälp.

Återkommer med mer skrivande, förhoppningsvis får vi fixat lite här tills på onsdag iallafall.