Riktig torka..

Ja nu var de verkligen riktig bloggtorka här hos mig. Undra om jag har några läsare kvar överhuvudtaget??

Har väl hänt en del sedan sist, hade en riktigt härlig helg förra veckan, först myskväll på fredagen med älskling, sedan 1 års kalas hos Thea och därefter kom vännerna med lilltjejen upp från ullared på lördagkväll och de blev universeum med dem på söndagen. Söndagkväll kom Johanna hit och drack lite te och pratade en massor. Hon har ju inte ens sett lägenheten än så det var allt på tiden. En fullspäckad helg helt enkelt.
I tisdags var jag ledig från skolan och då kom äntligen Marie och hälsade på mig. Supertrevlig och mysig dag på stan med massa skratt och en hel del snackande :)
Onsdagen spenderades på sjukhuset i borås med introduktion för våran praktik som börjar nästa vecka. Börjar faktiskt bli lite nervös inför den, vi ska ju sköta avdelningen i princip själva. Men de är ju en bra övning inför verkligjheten då vi kommer sköta ALLT själva. Så ska ändå bli skoj.

Och idag, ja har varit i skolan och kom hem lite tidigare än älsklingen så lyckades faktiskt göra klart hela middagen innan han kom hem från vollybollen. OCh ni som känner mig vet att jag INTE är duktig på att laga mat och att de är älsklingen som brukar sköta de bäst. Men med lite tips från mamma så lyckades jag göra en riktigt brak middag :D
Imorgon har jag min sista lediga dag innan praktiken och ska träffa Bella en sväng på förmiddagen, sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska iallfall in på nån speciallist skoaffär och köpa mig ett par riktigt bra skor till praktiken/jobbet..

Nu ska jag ner till tvätten..

Oj..

Har helt gömt av att skriva något här på en hel del dagar. Men har väl inte hänt så himlans mycket sedan sist också. Skolan har satt igång igen på allvar, heldagar fram till 4 varje dag nu framöver. Sedan börjar ju praktiken redan vecka 6, skojigt att komma ut lite i "arbetslivet ". Började en kurs som heter ledarskap och vårdadministration. Bra för oss som ska bli sjuksköterskor att få lära oss lite om ledarskap, vi ska ju faktiskt bli ledare i våra vårdgrupper.

Idag har jag träffat Mariette och umgåtts med henne hela dagen, var och gick runt i haga och satte oss på ett fik och myste och pratade ett par timmar. Sedan gick vi en sväng på stan och shoppade oss varsin kjol. Blev som sagt en heldag på stan och sedan hade älsklingen lagat middag tills jag kom hem.
Men nu blir de lite mys här hemma i soffan med älsklingen...

Nu är älsklingen hemma..

Skönt, nu var man inte själv hemma längre.. Så mysigt att ha honom hemma igen, vi har bara myst hela dagen. Med promenad, gott fika, mycket skidor och god mat. Nu sitter vi och tittar på handbollen, eller rättare sagt tittade. Älskling fick telefon och då passar jag på att skriva ett kort inlägg här.

Inte länge kvar till verkligeheten kommer ikapp nu. Skolan drar igång på allvar på måndag med massor med föreläsningar och sedan börjar första praktikperioden redan vecka 6. Men blir nog skoj :)

Nu ska jag återgå till handbollen..

Underbar dag..

Igår lös solen helt underbart skönt här över göteborg. Jag bestämde mig för att gå en låååång promenad och de blev en promenad in till stan. Där träffade jag sedan syster och gick runt en stund med henne innan vi gick och fikade massa gott. Blev en lugn kväll sedan med lite tv tittning och data läsning. Sattt och pratade en lång stund på telefon med en kompis som jag varken har träffat eller pratat med på väldigt länge, alltid skoj.

NU är jag påväg ut igen, ska ta mig en liten promenad i vår härliga -5 grader stad och handla lite ingridienser för att kunna baka lite gottit. Har inte riktigt bestämt vad jag ska baka än men de blir nog bra, antar att de blir lite snickerskakor, lite bullar/muffins och nån annan god kaka :) Mums... Ska träffa en vän på backa plan och och gå runt en stund.. Trevligt trevligt. Synd bara att Johanna inte kunde komma ikväll, hade varit riktigt mysigt med en tjejkväll.

Men men imorgon kommer älsklingen hem iallafall, ska bli super underbart. Som jag saknat honom. Då blir de mys och god mat och allt annat som hör till. Har faktiskt en champange flaska i kylen som väntar. Måste ju fira mig lite granna också ;)

Så skönt..

NU sitter jag här hemma i min kära stol frmför datorn och känner mig faktiskt lite stolt över mig  jsälv, om man nu får säga de. Åkte ju in till borås vid halv 7 tiden igår morse *Trött* så att vi skulle ha en timme ungefär på oss innan seminariet började för att prata igenom allt. Sagt och gjort men när klockan började närma sig kvart i 9 hade vi fortfarande inte pratat igenom någonting. VAr alldels för nervösa för att överhuvudtaget tänkta på vad vi skulle säga. Så vi gick upp till salen vi skulle vara i och träffade på de som skulle opponera på oss. Visste ju inte vilka de var innan (Eller vi kände igen dom när vi såg dom men inte bara genom namnen) så de var skönt att de var två väldigt snälla och gooa tjejer. När vi väl satt där och examinatorn körde igång opponeringen så blev jag helt lugn. All nervositet försvann och så länge jag inte tittade ut på "publiken" så höll jag rösten stadig och svarade bra på alla frågor som inte Angelica svarade på. Kändes jätte bra, de hade väl en del funderingar men inte så mycket som jag hade trott. Men allt de undrade över var sådant som vi redan hadae tänkt på så det var inga problem alls att svara på frågorna. Examinatorn hade lite lurigare frågor, men även de blev besvarade och han blev nöjd med våran insatts. Fick en liten komplettering att göra (en grej i metoden och en liten utfylland av ett ämne i diskussionen) men de löste vi direkt efter seminariet så nu är vi förhoppningsvis godkända :D och de skulle mycket till om vi inte är de eftersom han sa att när ni fixat de här så är uppsatsen godkänd.
Efter detta så v ar de väl som om musten gick ur en för en stund. Men de var bara att ladda om på den kvart vi hade innan det var våran tur att opponera. Detta gick också bra och vi höll oss bra till tiden. Frågade faktiskt samma frågor som examinatorn hade, vilket måste innebära att vi hittade de svaga punkterna i deras uppsats. Så opponeringene blev de också godkänt på. Så nu kan man väl kalla sig en akademiker då, för de är detta som gör att vi får ut våran kandidat examen. Ioförsig har vi ju 5 månader kvar i skolan men de känns ändå som att den största prövningen är över nu. Såå nu är de mest praktik kvar och det är ju alltid roligt.

Nu ska jag ta och hopppa in i en dusch här och sedan ska jag in till stan, ska köpa mig en termometer på apoteket. Kan nu tänka er, snart färdig sjuksköterska som inte har någon febertermometer  hemma...


Önska mig lycka till..

Går upp med uppsatsen imorgon. Vilket innebär att jag ska bli kritiserad och sådär av opponenterna.
Suck börjar bli riktigt nervös.. Men men, man får hoppas på de bästa.. Skriver mer imorn, när nervositeten lagt sig :D


Familjekväll.

Blev ingen utgång igårkväll, utan mamma och alla barnen kom hit på middag och myskväll. Var riktigt trevligt och alltid kul när man inte har träffats på ett tag. Känns ju väldigt skumt att inte vart hemma på jul, när man annars alltid umgås med familjen. Så nu var de en del julprat och en del thailands prat. Sedan spelade vi lite wii fit och när de hade åkt hem sent på kvällen satte jag mig vid datorn och läste lite forumsinlägg.
Är ju som snart dags att börja söka jobb för mig, inte mer än 5 månader kvar tills jag har min examen och då vill man ju gärna ha ett jobb också. Vet bara inte vart jag ska söka, finns ju så sjukt mycket olika avdelningar på sjukhusen. Och kommunalt / Vårdcentral måsten man ju ha iallafall lite erferenhet för att jobba på.. Så vi får se.. Någon som har något tips på var man bör börja som nyfärdig sjuksköterska? Där man inte stressar ihjäl sig direkt..

Nu ska jag iväg en sväng på stan  tänkte jag... Får väl se om jag hittar nått skoj, man har ju inte så värst mycket pengar kvar sedan resan dock :)

Nu så..

NU sitter jag här och tänkte ta och skriva lite grann. Har inte alls haft varken tid eller ork att göra det tidigare i veckan. Trött klockan 8 på kvällen och sedan vart tvungen att tvinga mig själv att vara vaken till klockan 10 iallfall. Men nu börjar de bli bättre, lyckades faktiskt vara någorlunda pigg till klockan 11 igårkväll och sedan gick jag och la mig och läste lite granna.
Jaja thailand var helt underbart, precis som förra gången. Skillnaden var väl att de var lite sämre stränder där vi var nu, och att de var lite speciellt att vara borta över både jul och nyår. Fina gala middagar båda dagarna på hotellet men man saknade ju faktiskt julmaten, familjen och julklapparna. Och jaa faktiskt även kalle anka och uppesittarkvällen med bingolotto dagen innan. Men som sagt så underbart och härligt att bara vara jag och älsklingen och att under två veckor bara få ta hand om varandra och göra precis de man vill. Inte behöva tänka på vad man ska göra för middag, om man har bäddat sängen eller om vilken jacka man ska sätta på sig när de är kallt.


SUCK:...... allt jag skrev försvann och bara de här ovanför fanns kvar när jag kollade... Orkar inte skrvia med allt annat just nu. Men jag åkerkommer med de.
Nu ska jag iväg på stan och träffa en kompis och ikväll är jag medbjuden ut på krogen av en annan kompis. men funderar på att åka ut till mamma och syskonen som jag inte har träffat på länge också. Får se hur de blir..

Hemma..

Så nu var man hemma igen då.
Har  varit underbart skönt, fint och riktigt riktigt mysigt..
Men mer om de kommer i ett senare inlägg. Orkar inte riktigt skriva något nu.
Ska strax ut på en långpromenad och kanske en liten titt på backaplan och se om
de finns något kvar av rean..

Kram så länge