Sista dagen

på riktigt i skolan nu.. Eller ja, alltså sista dagen innan min psykpraktik börjar. Sedan har jag 2 seminarium och 1 tenta kvar innan sommaren. Skönt. Pratade med min nya handledare på psyk igår. Trevligt, ska bli spännande.
Ikväll åker vi till landvetter och hämtar mattes mamma och peter. Ska bli skoj att se dem efter så lång tid. Undra om de är väldigt bruna :)
Nu är de mesta gjort i lägenheten, älsklingen köpte bord och stolar till köket igår. Jätte fint stort och massivt och stolar med läder sitsar. Nu väntar vi bara tills fredag morgon då vi kan börja flytta.

NU ska jag ta och bege mig borttåt till min lektionssal. Ska diskutera filmen " A beautiful mind" idag..


Tomt..

Ja nu är de ju näst intill tomt här hemma.. Bara massor med kartonger överallt och inte hittar man något som man vill ha i röran heller. Suck.. Men men de är ju snart vi ska flytta, på fredag närmare bestämt. Så de blir några hektiska dagar här. Började en ny kurs idag, psykiatrisk omvårdnad. Intressant, har ju funderat på att bli psykiatri sköterska. Får väl se efter praktiken som börjar på måndag. Ska försöka att inte köpa hur många böcker som helst till kursen, vill ju lägga så mycket pengar som möjligt på flytten ;) och på projektet som väntar i sommar såklart. HIhi...
Annars ne inte mycket annat, fullt upp med allt som sagt. Hade helt missat att jag hade zonterapi förra söndagen och kom dit igår 5 minuter försent, trode jag ;) Men inte då, jag var hela 7 dagar och 5 minuter för senad.. Tur att hon var snäll och lät mig slippa betala dubbelt iaf.

Nu ska jag och älsklingen ut och gå ett par varv runt sjön...

Varberg och mässa

Idag gick jag och älsklingen upp tidigt för att åka iväg till Varberg på mässa.
Mysigt värre att komma iväg och göra något sådär ibland bara han och jag. Får ju passa på nu när vi har lånat Mattes mammas bil medans de är borta i Thailand. Kommer hem på onsdag efter 1 månad borta. Gud vad tiden har gått fort. Slut på didaktikkursen var de igår också, skönt. Börjar med en psykiatrisk omvårdnadskurs på måndag, ska bli jätte skoj. 4 veckors praktik på psykosvården, spännande.

Ikväll ska vi bara ta de lungt, så trött och sliten efter veckan. Och inte lär de bli bättre denna vecka då jag går varje dag till kl 4 och ska flytta på fredag. Roligt och skönt att flytta iof :D

Uppe med tuppen..

Så idag hade jag ställt klockan för att gå upp kl 8 då jag tänkte åka in till skolan och lämna in min hemtenta. Jätte skönt att kunna sova till 8 då jag brukar gå upp 6 annars. Meeeen när kl är halv 7 vaknar jag av att katten frenetiskt slickar sig i tratten (som hon har efter kastreringen). Går upp på toaletten och kollar lite på Yrla och inser att ett av hennes ögon är jätte kladdigt och svullet. Suck. Väcker älsklingen och tar fram koksaltet. Får skölja hennes öga flera gånger och det  är ungefär lika roligt som med tabletterna. Förutom att nu hade älsklingen åkt inlines igår och skadat handen så han hade lite svårare att hålla i henne. Suck... Hoppas att de blir bra. Vetrinären sa ju att det bara var att skölja. Kan bli så efter stressen som kastreringen utlöste. Så nu har jag varit uppe ett tag och ska snart in till skolan. Yrla har fått springa utan tratt en stund också. Så lycklig. Nu satte jag på henne den nyss igen och vips gick hon in och la sig i sängen ingen och somnade...

Skriver kanske med senare.

Grattis mamma..

Igår fick både jag och min älskling ta hand om en liten ynklig Yrla. Hon är fortfarande hög på smärtlindringen som hon får. På tal om den så är det inte de lättaste man kan göra. Man ska ha i henne 2 tabletter samtidigt. Hon vill ju självklart inte ha dessa så Matte får hålla henne i nackskinnet och jag får proppa i tabletterna och spruta med en spruta vatten i munnen på henne så att hon kan svälja.. Lika arg som vanligt blev hon både igår och idag. Suck..
Igår var vi också iväg till mamma som fyllde år, bakade hennes favoritkakor, snickerskakor till henne. Mmm mumsigt.. Massor med andra kakor och glass blev det också. Var en del folk där så det var jätte skoj.
Sedan följde Micke och Robin med oss hem och spelade lite Mario Cart innan vi skulle lägga oss.

Idag har jag inte gjort mycket alls, suttit och skrivit på min hemtenta och haft en liten gosgris i knät. Har varit borta hos mamma och hjälpt henne att städa lite efter gårdagen. Umgicks lite med mina bröder också. Och tog mig en kaka från igår ;) Nu sitter jag här igen och ska försöka fortsätta skriva lite. Har bara halva resultatet och diskussion kvar, skönt.
Middags dags också...

Redovining och kastrering...

Japp så har även denna dag gått. fick redovisningen gjord och de gick väl hyfsat. Alltid lika nervös och får alla ord att låta som en gröt men vad gör det när man ändå bara kan få godkänt :P
Soligt har det varit idag också, inte för att jag har hunnit att vara ute och sola nått. Eller jag hade väl ändå inte kunnat pga min fina bränning igår..
Så i morse åkte älsklingen iväg med lilla Yrla till vetrinären. Snacka om att jag var nervös. usch känns nästan som ett litet barn som sak in till doktorn och opereras. Hon skulle ju sövas och allt. Men allt gick fin fin, förutom den fina tratten som hon hatar och att hon ser riktigt ynkli pynklig ut här hemma när hon vinglar runt hög på smärtstillande. Inte har hon kissat eller druckit nått än heller :S Men ätit av sin mat har hon iaf gjort. Tur det iallafall så behöver jag inte vara så orolig..
Annars så, ja jag ska börja på min hemtenta imorn, suck. Kommer bli ihopslarvat bara, känner ingen lust till att plugga järnet på något som inte intresserar mig. Eller rättare sagt vi har haft 3 arbeten på denna kursen, på 3 veckor. Känns som de räcker. Oh just det, min lilla mammis fyller år imorgon. Hela 43 år blir hon. Hihi ville hon nog inte att jag skulle säga ;)

Natti natti mina vänner

Solsken och ont i pannan :P

Helloj..
så idag var det äntligen strålande sol och inte alls lika blåsigt som i helgen.
Jag och bror skulle bege oss ner till centrum och utträtta några ärenden när jag för en gångsskull var ledig på en vardag. KOmmer ner dit och fixar det vi ska fort. Äter lite lunch ute i solen med mamma och sedan kommer matte, Bella och Thea också och vi sitter och pratar i ett par timmar där ute i solen. Hur härligt som helst, tyckte jag då iaf. Nu när jag har duschat och allt sådant upptäckte jag att min stackars panna är helt röd. Jag har bränt mig så de kliar och bränner :( Men man får väl skylla sig själv. Sjuksköterska ska jag ju snart vara också, och inte klarar jag att fatta att jag inte kan kan sitta med mitt bleka vinter ansikte i strålande sommarsol så länge ;)

Sitter och förbereder mig inför ännu en redovisning imorgon. Suck att det aldrig tar slut.
Har beställt biljetter till Strömsund nu iaf :D ska bli jätte skoj. Så om vi ska ses där uppe så se till att vara hemma helgen den 6 juni :)


Söndag..

Så har hela helgen sprungit förbi. Eller ja har ju dagen idag också såklart.
Fredagen spenderades som sagt i förra inlägget. Igår var de fin fint väder med solsken och vårkänsla. Jag, Matte och Robin tog oss ner till centrum och köpte en glass och mat och satt ute och njöt i solen. När vi kom hem kom Bella och Thea hit och det blev god middag och massor med gottit godis. Spelade lite Mario Kart också. Mycket roligare nu när man kan styra bilen med kontrollen, genom rörelser. Bella åkte hem tidigt men Robin var väl kvar tills 23 eller nått. Riktigt trevlig kväll..
Idag har vi inte hunnit med så mycket än, städat lite. Eller rätt så mycket. Torkat av alla garderobsdörrar och älsklingen ligger under diskbänken och torkar just nu. Tog mig en liten pause och satte mig här. Ska väl strax ut och få lite av solen på näsan. Och senare blir det lite Body pump på gymet. Skönt..

Fredag..

Veckorna går så fort nu för tiden, helt plötsligt är det fredag igen. Kommer ihåg när jag var liten och en helg kunde vara hur länge som helst, ett sommarlov var en hel evighet och en skolvecka var helvetet ;) Nu svissar bara tiden förbi och man hinner inte med något tycker jag. Kan vara bra att stanna upp ibland och njuta av dagen.

Sol sol sol är det här idag. Hur mysigt som helst. Efter att grupparbetet var avklarat i förmiddags träffade jag David och gick och åt lite lunch. Mysigt, länge sedan vi träffades. Sedan satt vi i parken och solade oss en stund innan jag tog bussen hemmåt. Hoppas på lika fint väder imorgon så vi kan sitta ute i solen och få nya krafter inför flytten och allt annat runt omkring. Bella kommer hit imorgon också på lite middag. Får väl se vad vi lyckas laga ihop :P

Nu ska jag kolla till våran hemma gjorda klyftpotatis och sätta igång med köttet.

Ps. De förra inlägget skrev jag igår men de blev inte publicerat förens idag :O Ds.


MIn fina lillasyster

Jag har en liten lillasyster som är 13 (14 i år) år och heter Felicia. Världens underbaraste lilla tjej. Vi har precis varit ute på en power promenad hon och jag. Mysigt att gå runt den fina sjön här ute. Synd bara att om 2 veckor då flyttar vi och ingen sjö att gå runt i sikte där borta.  Har funderat lite på det här med flytten. Inte så skoj att behöva hitta nya affärer att handla i, nya promenad vägar och nya godisaffärer. Så kom vi fram till att de behövdes prövas lite pizzerier också.. Vilken ska bli våran nya favorit. Antar att prövandet börjar redan på flyttdagen då vi antagligen inte kommer kunna laga någon mat.

Ne nu får jag ta och aktivera våran skrikande kisse här så hon inte är vaken hela natten..
Natti natti

Funderar

Går omkring och funderar på om jag ska klippa mig lite snart. Håller ju på att spara ut håret så de blir långt och fint till slutet av sommaren men måste nog toppa de iallafall. Kanske gör de hon någon frisör här i borås, jäkligt billigt att klippa sig här. Och ska man bara toppa sig så behöver man ju ingen klass frisör..
Annars är de okey, sitter på skolan och väntar på föreläsning. Ska börja med ett nytt tema idag. Nytt inlämningsarbete och nytt seminarium innebär de, suck. Men men inte så mycket kvar i skolan nu innan sommaren. Ska förhoppningsvis åka upp till strömsund den 6 juni.. Bara en sväng men bättre en inget :)

Ne nu ska ja iväg på föreläsningen...

Yes :)

Fick precis tillbaka min tenta :) och jag hade klarat den, va skönt.. Hade inte riktigt hunnit med omtenta dagen efter flytten. Men nu behöver jag ju inte tänka på de något mer iallafall. Skönt.

Sitter på skolan nu, ska strax ta bussen hemmåt och försöka få något gjort. Se om älsklingen har målat över de fula hålen i väggen de blev när vi tog bort våra hyllor.. Eller hål och hål, de lossnade färg.

Ne nu får jag springa till bussen..

Gratis Ragdoll :P

Suck.... Inte trode jag det skulle bli såhär jobbigt när lillan började löpa...
Mysigt om hon hade varit tyst i 2 minuter och inte bara gnällt hela tiden, men men man får ju stå sitt kast och försöka att inte bli arg på henne när hon går runt och vrålar. Men hon är billig just nu, väldans...

Annars så, ja jag mår inte alls så bra idag. Har ont i huvudet och mått illa sedan igår. Måste försvinna tills imorn då jag ska ha en viktig redovisning på skolan. Tänker åka dit vilket fall som helst, måste få de gjort.

Ne nu ska jag göra mig lite lunch här...

Sova..

Hm varför ska det vara så svårt att bara gå och lägga sig..
Ska ju upp tidigt imorgon som vanligt, halv 6 och inte klar på långa vägar att gå och lägga mig än.
Utan istället sätter jag mig här och är lite social.. Suck.. Får säkert sova till 4 eller nått då Yrla kommer komma och väcka mig med sina "kåt" skrik. Löpande kissekatter är inget att rekomendera.. Kastrering nästa, ja tack.

Natti natii mina vänner

Nya skor

Varit iväg på backaplan idag och köpt mig ett par skor. Börjar ju bli lite varmare här nere nu så man kanske inte ska använda skinnstövlarna så mycket längre. Matte och jag letade också efter ett snyggt köksbord med stolar. Svårt att hitta precis de vi vill ha, får ju inte vara för stort eller för litet. Hittade ett på chilli som kanske kan vara aktuellt...Skönt att vara ledig från skolan idag, men imorn kör de igång för fullt igen. Väntar på ett tentabesked. Hoppas på att jag klarade den :) Förhoppningsvis... Annars händer det inte så mycket idag, ska ta och läsa igenom redovisningen som ska göras på onsdag alldeles strax.

Nystart av bloggen..

Som ni säkerligen har märkt så har det inte skett någon uppdatering av min blogg sedan någon gång förra året. Har varken haft någon tid eller lust att sitta och skriva, även fast jag läst en del bloggar. Lättare att läsa än att skriva.
Nu har jag iallafall bestämt mig för att ta upp bloggandet igen, får väl se hur det går denna gången.
Är inne på min 4 termin för att nästa sommar bli färdig sjuksköterska för er som inte visste de. Trode verkligen inte att det skulle vara så himlans mycket plugg på sjuksköterskeutbildningen " äsch ska väl lära mig att sticka folk och lite sånt bara" men inte de. Pluggar jämt och ständigt tycker jag. Men de blir ju något av det i slutändan iallafall.
Annars så är de en hel del på gång här hemma. Den 2 maj flyttar vi till våran nya lägenhet närmare stan. Nu kommer de bara att ta 8 minuter med bussen till centralen, skit bra för mig som nu pendlar nästan 5 timmar om dagen. Kommer bara bli 3 när vi flyttar :D Har kartonger överallt här hemma. Och lilla missen som vi också har skaffat oss är lite små förvirrad när allting blir nedpackaat i lådor. Planerar också för något stort i sommar, något underbart. Men mycket planering är det och vi är långt ifrån färdiga.

Ne nu måste jag kolla till maten :)