Förlossningen..

Idag har jag varit och haft en praktikdag på förlossningen. Super spännande. Var allt lite nervös när jag plingade på dörren där i morse, efter att ha gått upp klockan 4 på morgonen för att hinna med bussen. Men alla var jätte trevliga och goa, var lite stressigt bara. Massor med patienter och sjuka läkare. Jag fick iallfall vara med på två HELA förlossningar. Och gud va roligt det vra. Spännande att se för en annan som inte har fött barn eller vart med någon som gjort de. Två helt underbara mammor var de som födde. Jaa jag hade en jätte bra dag där idag. Men nu är jag riktigt trött kan jag säga, att gå upp vid 4a sliter på kroppen. Och degör de även att stå på helspänn och hjälpa till att andas och krysta ;)

Imorgon är de S- HLR som gäller på vårdcentralen. Ska bli spännande... Sedan är de bedömningssamtal också, går nog bra hoppas jag..

NU ska jag ta och hoppa in i en dusch och sedan kommer svärmor hit och hälsar på...

Fint väder.

Mm här skiner solen för fullt utanför dörren. Och ändå sitter jag här hemma, inomhus.. Måste försöka få något gjort på examinationsuppgiften. Den ska ju vara klar nästa söndag. Mm en hel vecka kvar, MEN jag har ju praktik alla dagar denna veckan + att nästa helg hade vi tänkt att åka bort på lördagen och på söndagen fyller bror år. Såå jag måste helt enkelt spendera en lördag, en lördag, på att plugga. Har iallfall suttit ute på balkongen med älsklingen och solat mig en stund, så nu har jag en röd näsa igen, som vanligt.

Har nästan fixat klart alla grejer till examen nu illfall. En fin klänning, fina skor och strumpbyxor.. Saknas bara koftan / jackan eller vad det nu ska bli. Får se..

Ne inspirationen är nere på noll, inget vettigt alls att skriva faktiskt. Så på återseende..

Skriva,skriva..

ja de är vad jag har hållt på med idag. Eller nja snarare ikväll. Är ju fortfarande på vårdcentralen och praktiserar på dagarna. Trevligt trevlig. Har fått testa på de mesta nu. Snart gjort halva praktiken och de känns fint. LITE svårt att vara totalkoncentrerad när man vet att avslutningen är så pass nära. Mindra än tre veckor kvar tills jag börjar jobba, som SJUKSKÖTERSKA. Kan inte riktigt fatta de än, men de kommer väl. Skönt när man äntligen får sin legitimation. Tyvärr tar de ju ett tag att få den. Ska ju skickas in en massa till socialstyrelsen för att man ska kunna få legitimationen. Skyddat yrke..
Annars, ja de händer inte så himlans mycket annat just nu. Fixar och donar med examen och allt som hör där till... Men ja just de, jag har officiellt blivit en "kärring" nu :P JAg har beställt mig tre par av STÖDSTRUMPOR. Japp ni hörde rätt, stödstrumpor. Men eftersom jag kommer stå väldigt mycket i mitt jobb i sommar (inte gå lika mycket som man gör när man jobbar på avdelning) så behövs det. Har märkt de när jag är på praktiken nu, vad mina ben svullnar. Så jag tog tag i saken och beställde mig några i snygga färger. Inga sånna där tantbruna inte, utan de är rosa, svart/röd randiga och vit/turkosa. Jätte fina.. Ska ta och testa dom imorgon och se hur de går :)

Nu är de sängtime här.. Natti natti..

Trött..

Jaa trött, trött och ännu mera trött. Ja de blir man när man måste upp så jäkla tidigt på morgonen, pendla OCH ha massa arbeten som ska göras.. Men men, jaa blir nog piggare när jag får sova lite mer i helgen :) Och de är ju som sagt inte så lång tid kvar nu..Imorgon är de bara 3 veckor kvar till examen, kommer bli lite mys här hemma efteråt med lite gott att äta och sådär.. Skoj att pappa med sambo kommer ner också :)


Ska ta och fika lite  nu hade jag tänkt, en stor kopp te och en liten smörgås kanske...

Jag vet..

att jag inte är så duktigt på att skriva nu för tiden. MEN jag har en ursäkt, eller nja jag vet inte om de räknas som ene ursäkt men de här hoppandet mellan olika prakiker och pendlandet tar massor med kraft av mig. Upp tidigt och i säng sent (om man ska hinna vara hemma något innan man ska sova vill säga).  Men men så är de, och nu är det bara 4 veckor kvar tills jag börjar jobba på "riktigt". Då är man helt plötsligt klar sjuksköterska och ska kunna göra allt själv. Oh känns väldigt skrämmande men samtigt skoj att få komma ut och göra något själv, göra lite nytta. Och ska bli rätt skönt att inte gå brevid, inte vara i vägen mm. Även om de oftast inte är så, så kan man ändå känna sig lite ivägen ibland.

Jaja är iaf på en jätte mysig vårdcentral nu och min handledare är jätte trevlig. Ska få vara både på BVC, MVC och en del andra specialställen under mina tre veckor. Skoj att få lite variation. Får väl se vad jag får göra för skoj.

Annars, ja helgen då. I fredags eftermiddag kom Thomas och Angelica hit (Thomas fyllde år) och vi åt en jätte god middag här hemma. Sedan begav vi oss till Bowlinghallen och spenderade en del tid där. Wiie jag kom faktiskt inte sist :)
Lördagen började jätte bra, vi åkte in på stan och dom skulle ta lite fotografier. Jag och älskling gick runt lite och hittade en del bra prylar :) Vid 3-4 ringaer våra vänner och berättar att deras lilla dotter blivit akut sjuk och fått åka in på sjukhus. Detta gör ju självklart att dom vill åka hem till henne. Så vid femtiden åkte de hemmåt. Väldigt trist då vi planerat liseberg och lite sånt men samtidigt väldigt förståligt. Så kvällen blev lugn, inget annat hans planeras in (rätt skönt faktiskt).
Söndagen var också en sån där slappar dag, skönt att ha dom ibland. Skulle behövs en hel del sånna tycker jag.
 
Nu ska jag ta och hoppa in i en dusch här och sedan är det ju Betty på tvn :)


Slut för denna gång..

så idag har jag haft min sista praktikdag för denna gången.. Eller jag ska in dit imorgon också och ha utvärderingar och sådant. Men får lite sovmorgon iallfall. Nya praktiken börjar igen på måndag, så mycket ledigt blir det inte alls. Blir ju på vårdcentral nu. Ska bli spännande :)
Annars, ja de händer inte så mycket just nu faktiskt. Hinner inte med annat än att pendla och praktisera. Men vi ska hitta på massa skojigt i helgen iallfall :) Hemligt och får berätta de först efter ....

Nu ska jag springa ner i tvättstugan..

Helgen..

Så var de helt plötsligt söndag, IGEN. Helgerna går så grymt fort nu för tiden, tror jag börjar bli lite gamal ;)
I fredags när jag kom hem från praktiken var jag super trött (som vanligt) och tog mig till godis affären och sedan hem till en lagad taco middag, mumsigt.. Blev lite "Så ska det låta" på tvn och sedan lite spelande med hela gooa gänget vid datorn. Lördagen blev tidig uppgång, skulle ju packas och komma iväg i någorlunda bra tid. Tog bussen bort till Robin vid halv 11 och sedan var klockan helt plötsligt 20 över 12 innan vi kom ifrån Göteborg. 2,5 timme senare, efter några handlings/tank stopp var vi framme i småland och vi kom väl ungefär samtidigt som våra guildisar ;) Fick lite lunch och satt ute i solen och myste en hel del. Grabbarna började rätt snabbt med ölen. Lite senare på kvällen gick vi upp på värdshuset de hade där och drack hemmabryggd öl, eller rättare sagt alla utan jag drack hemmabryggd öl. Själv dricker jag ju bara "kärringdricka". Blev grillning, kubb, spel, alkohol och en massa roligt pratande innan vi gick och la oss i vårat lilla rosa rum.
Idag gick vi upp vid 10, hade vart vaken ett bra tag men inte alls orkat gå upp. Alla vaknade faktiskt inte så långt efter det och Maddi och johan serverade oss lite god frukost. Blev en JÄTTE pizza att dela på (vi som kunde äta dagen efter ;)) och sedan vid halv 5 bar de av hemmåt igen.

Har haft en jätte rolig helg, verkligen. Synd bara att den tog slut så fort. Men detta måste göras om. Trist att vi inte har något hus bara, då hade alla kunnat komma hit och hälsa på också. Känns lite tungt/trångt att ha alla 8 sovande här hemma i våran lilla 2a. Men jaa finns de hjärterum så finns de sjärterum sa någon..

Natti natti